fredag 23 januari 2009

Utmaningen Rensa i röran
Jag har antagit utmaningen Rensa i röran som Ulrika Gabriel Inspriratör han skapat. Jag valde ett hörn i hallen där mycket bråte har samlats genom åren. En del har burits upp på vinden, annat ska gå till Vinden, vår lokala loppmarknad. Vilken befrielse! Här kommer bildbeviset.

9 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

Helt enkelt UNDERBART Martin!!!
Hejja dej!

Ekognista sa...

Kan tänka mig att det är en enorm befrielse, bra jobb!
Tack för kommentaren! Modigt och modigt, alla gör misstag. Jag brukar för det mesta hålla mig till sanningen i alla fall :)

Fredrik sa...

Den där utmaningen har utmanat mig i åratal. Jag samlar fortfarande mod att anta den utmaningen. Visserligen har jag rensat ut "småhörn" många gånger under årens lopp men ingenting har hittills känts radikalt nog. Fast å andra sidan...kanske är min önskan om en utrensning snarare en önskan om en inre utrensning. Jag menar...endast en bortskämd västerlänning i konsumtionssamhället (om än i dess utkant) kan unna sig lyxen att önska att han hade färre grejer. "Jag ska bli andlig...jag ska bli andlig...jag ska bli andlig 8§".

The L-Word säsong 6 har nyss haft premiär i USA-tv. Häng på, alla! (eller vägra samla mer mentalt slagg, för all del!)

Martin sa...

Fredrik, roligt att se dig här igen.

Jag upplever att en yttre rensning även stimulerar en inre rensning.

Ibland står sakerna mellan oss och världen plus andra människor. Jag tror att vi har tappat något i vår västerländska konsumtionssamhälle. Mycket av vår välståndsutveckling har inneburit att sköta mer saker från hemmet, vilket slått sönder en del naturliga mötesplatser. Vi skulle säkert må bättre av att äga fler saker tillsammans

Martin sa...

Ekognista, det är en bra egenskap att kunna erkänna sina misstag

Fredrik sa...

Jorå...Feng Shui har vi talat om här hemma och det finns helt säkert en del att hämta av den "filosofins" likhetstecken mellan yttre och inre rensning.

Jag fortsätter att småplocka lite, innan jag tar tjuren vid hornen.

Lovisa sa...

Visst är det häftigt att man kan känna sig befriad av att rensa upp prylar som samlats i hög!

Martin sa...

Fredrik:
Jag tänkte faktiskt lite på Feng Shui när jag skrev det. Om vi har för många prylar som ligger och skräpar så tror jag att det ligger och stör vårt omedvetna.
Lovisa:
Jag känner mig betydligt friare när jag reser med lättare bagage genom tillvron.

Anki sa...

Vad skönt!Heja dig!