torsdag 23 juli 2009

Growyn - den gröna sökmotorn

Kurdi Rad och David Johansson är två kreativa entrepenörer som har startat en ny sökmotor som heter Growyn.

Growyn är en ideell förening som gör det möjligt för alla att bidra finansiellt till en bättre miljö utan att det kostar något. All vinst som genereras via Growyn fördelas mellan olika miljöprojekt, både i Sverige och utomlands. Just nu samarbetar Growyn med Naturskyddsföreningen och Barnens Regnskog, två organisationer med lång erfarenhet av att driva spännande och betydelsefulla miljöprojekt.

Varje gång du söker på Growyn stödjer du miljön och en hållbar utveckling.

Gör Growyn till startsida och standardsökmotor.

Gå gärna med i Gowyn-gruppen på Facebook och berätta om Growyn för alla du känner.

7 kommentarer:

Monica sa...

Jag har för mig att jag provat Growyn för ett bra tag sedan och att den funkade "så där". Förmodligen bättre nu, ska genast hårdtesta! Och vilken vacker bakgrundsbild...

Monica sa...

Bjöd in alla mina vänner på Facebook till grupppen - utom dej då!

Martin sa...

Vad bra. Vi får hoppas på löpeld så Googles blir lite oroliga.

Fredrik sa...

de verkar använda Google.se's index. Kanske därför Monica tycker att den funkar 'sådär'. I vilket fall tjänar de väl pengar (som de kan skicka vidare för gröna ändamål) på sponsrade länkar. Därför: klicka på varenda sponsrade Traderalänk, så får tradera betala skjortan och därmed ge en del av pengarna åt skogen.

Fredrik sa...

Förresten, om ni vill göra google "oroliga" (de verkar vara the bad guys numera, i mångas ögon [?] kan ni testa Microsoft Bing. Inte helt tokig. Ännu mer intressant är, i mitt tycke, franska kartoo. www.kartoo.com. Där kan man klicka sig fram via mindmaps som är ett annorlunda sätt att associera sig fram till relaterade sidor. De skänker säkert inga pengar åt skogen men för att vara en metasökmotor är den intressant. Vi kan också hoppas på att Growyn växer så att andra sökmotorer börjar donera pengar till Google. Skulle det inte vara bra om google börjar anse Growyn vara ett hot och köper upp Growyn, mot att de också börjar dela med sig av vinster på sina klickannonser till mijöarbete?

Fredrik sa...

eeehh..alltså inte "donera pengar till Google", utan "till skogen", menar jag så klart.

Martin sa...

Fredrik: Det ska bli spännande att se den fortsatta utvecklingen av Growyn. Jag tycker Growyns upphovsmän har hittat ett innovativt sätt bedriva miljöarbete på. Härligt med människor som bryter ny mark. Den franska sökmotorn kartoo:s upplägg ligger kanske närmare hur vår hjärna arbetar, associativt snarare än linjärt.