måndag 15 december 2008

Myblock - en revolution i det tysta

Det pågår en revolution i det tysta. Än så länge i en blygsam skala men när den får lite mer fart kommer den nog få en stor betydelse tror jag. Myblock heter den och är främst ett redskap att kommunicera med människor där du bor.

Myblock har skapats av tre småbarnspappor i Göteborg med en stark vision om att både livet och världen blir bättre om man lär känna flera människor där man bor. På en karta kan man lätt se vad de andra Myblock-medlemmarna bor.

Här är fördelarna:
  • Hitta och kontakta människor runt där du bor
  • Lägg upp efterlysningar, aktiviteter, eller köpes och säljes i kvarteret
  • Starta och delta i grupper kring olika intressen och aktiviteter

Här kan du registrera sig utan kostnad.

Genom Myblock tror jag vi kan stärka våra lokalsamhällen på gräsrotsnivå och skapa mer levande boendemiljöer med en mängd sociala nätverk och verksamheter. Det kan till exempel röra sig om odlingslotter, trädgårdar, hantverkslokaler, reperationsrum, bokcaféer, möteslokaler, närbutiker, kulturhus, fest- och danslokaler, bytesringar, utlåningscentraler av prylar som man kan dela på

Allt det här bidrar till att skapa socialt händelserika områden. Ensamheten minskar och uppväxtmiljöerna för våra barn blir mycket rikare.

5 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

Men vilken bra idé! Tänk att använda tekniken - som skulle kunna göra oss mer och mer isolerade och oberoende av varandra precis tvärtom. Så att vi istället och med hjälp av den knyter nya kontakter och får nya vänner där vi bor. Genialt!

Björn sa...

Yes!
Det ska jag verkligen kolla in, eller upp, eller hur man nu kollar saker.

/Björn

Martin sa...

Ulrika Gabriel:
Myblock går stick i stäv med hur vi än så länge använt internat. Vi behöver dock bli fler.
Björn: Det gör du rätt i. Du kommer ej att bli besviken.

Lolitalotta sa...

Det här är jag helt med på. Precis vad vi behöver!

Filosofia sa...

Tack för tipset!!! Det är ju suveränt, vilket bra nätverk :-)Ska försöka sprida kunskap om detta. Kan jag kopiera texten du skrivit o lägga in här på min blogg? /Sofia