måndag 9 mars 2009

Facebooks storhet

Jag blir alltmer fascinerad av Facebook och alla dess möjligheter.

När man en gång blivit vän på Facebook så förblir man vänner intill tidens ände om inte själva Facebook läggs ner eller man har oturen att bli blockad. Tidigare har jag ju av olika anledningar förlorat många av mina vänner; jag eller en vän har slutat att ringa eller skriva, jag har flyttat, bytt arbetsplats eller förening. Nu finns där alla vänner inom räckhåll, såväl gamla som nya, och tröskeln är oerhört låg att våga ta kontakt igen. Det är helt otroligt!

På Facebooks startsida kommer jag in i ett kakafonisk sorl. Jag sitter som i en bar och lyssnar på röster från det dåtid, nutid och framtid. Alla tider möts i ett vibrerande nu. En väv av skiftande trådar att haka på, allt efter behag. Och inga måsten!

Ju fler som inser Facebooks storhet desto roligare, desto fler vänner, desto fler likasinnade, desto fler specialiserade grupper, desto fler politiska manifestationer, desto lättare att sprida information, desto fler mänskliga möten som gynnar allas vår kreativitet.

Haka gärna på här om du känner dig hågad!

6 kommentarer:

Monica sa...

Jodå, jag har ett facebook-konto men vet knappt hur jag skall använda det... Får väl rycka upp mig då och skärpa till mig! Såg i GP att det finns en facebookbrupp om antikonsumtion i mars, "ingetnypimars" eller nåt heter den. Ska kolla...

Lallis - liv och leverne sa...

Jag har haft fb sedan oktober -07 tror jag det är. Gillar det för mycket av det som du beskriver. Och att hitta gamla vänner efter många år osv:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Martin sa...

Monica:
Jag har själv startat ett tiotal grupper, många Alingsåsrelaterade. Det finns hur många fräscha politiska initiativ som helst, som t ex Ingetnypimars. De sprider sig som löpeldar på Facebook och kommer inom kort säkert påverka rikspolitiken.
Lallis:
Jag har haft mitt konto i över ett år och anslutit mig till många grupper, men jag har först senaste månanden upptäckt den sociala dimensionen ordentligt. Hur kul och underhållande som helst.

sakomsolen sa...

TACK! Liv till oss!

Jag är så tacksam över allt som har hänt som har fört mig hit. Nu har jag kontakt med en väldigt viktig vän som jag inte har pratat med på tre år av rädsla, och jag inser att det enda farliga var rädslan, inte verkligheten. Utan sorgen skulle jag inte ha vågat möta rädslan!

sakomsolen sa...

Jag håller med om fb! Det är ett otroligt redskap!

Martin sa...

Så kom solen:
Ja, viktiga insikter får oss att växa mot solen.