onsdag 11 mars 2009

Då gamla världar förstörs och nya stjärnor föds

Livet är en resa. Allt är öppet. Varje dag är unik och består av både ljusa och mörka sidor. En del kan vi styra över själva, annat drabbas vi bara av. Varje dag blir vi i viss mån någon annan än den vi tidigare varit.

Ingen dag är den andra lik. Varje morgondag för med sig sitt eget mirakel, sitt magiska ögonblick då gamla världar förstörs och nya stjärnor föds.
Paulo Coelho

10 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

Precis! Vi måste vara mer HÄR och NU. Satt precis och förundrades över snöflingorna som verka snöa uppåt utanför mitt fönster. Konstaterar att "vårvädret" till trots har jag det ganska skönt inne på mitt kontor. Känner tacksamhet för det.
Allt gott till dej!

Monica sa...

Sant!

Malin sa...

Vad jag tycker om när dina texter är poetiska, korta som långa. Idag skiner solen i ett fruset skåne och det är en sagolikt vacker morgon. Allt gott!

Martin sa...

Ulrika Gabriel:
Ja, sinnesnärvo behöver jag öva på mycket.
Monica: Det ligger mycket i det!
Malin: Tack! Jag tycker att poesin är en underskattad konstform. Den sätter ord på svårfångade känslor och upplevelser, ger oss nya ingångar till livet och skapar magi mitt i vardagen.

Malin sa...

Martin, jag vet inte hur mitt liv skulle se ut utan poesin. Den är allmängiltlig, vacker och ofta är det bara den riktigt stora poesin som kan mäta sig med det kaos som kan råda inombords. Eller vagga det lugn som finns en annan dag. Min dotter som är sju år älskar dikter, det sjungande språket och de träffande orden. Bengt-Erik Hedin är hennes favorit. Det är så roligt att läsa för henne, sakta och precist! Ha det gott!

Lallis - liv och leverne sa...

Härligt , härligt:)
Kram Lallis

moonroose sa...

Så sant, så sant. Härligt!
Ha en underbar vecka med nya härliga magiska ögonblick.

Martin sa...

Malin:
Roligt att du också uppskattar poesins under liksom ditt ena barn. Jag ska även prova att läa lyrik för mina barn: 5, 7 och 15 år. Tack för tipset! Och det märks i dina inlägg att du läser mycket poesi. Det vibrerar om dem.
Lallis och Moonrose:
Kul att ni uppskattar citatat. Det kommer fler.

Malin sa...

En jättefin bok att läsa för barnen är en samling av flera stora diktare. "Plommon för alla barn" heter den, fint illustrerad av Lena Andersson. Kanke femtonåringen kan uppskatta Bob Hansson?! Varma hälsningar Malin

Fredrik sa...

Just precis.