tisdag 27 juli 2010

Visdomens uppgift

I sommar har jag bland annat läst Stefan Einhorns mycket kloka bok Vägar till visdom där han slår ett slag för att vi alla har allt att vinna på att utveckla vår visdom. I vår tid har individen stora möjligheter att påverka sitt eget och andras liv genom sina gärningar. Visdomen möjliggör för oss att nå vår inneboende potential i det stora och i det lilla, menar författaren. Så här skriver han om visdomens uppgift:

Vi möter ofrånkomligen under livets gång problem, konflikter, dilemman, sorg, lidande, sjukdom och, till slut, döden. Men färden genom livet innebär också glädje, mening, förundran och mysterier. Visdomens uppgift är att bistå oss på denna märkliga livsresa och underlätta den för oss. Visdom kan ge oss ökad tolerens för våra medmänniskor, minska vår rädsla för åldrande och död, ge större möjligheter att känna lycka, göra oss mer fördomsfria och ge oss djupa insikter. Visdom gör livet lättare att bära och gör det samtidigt rikare, mer meningsfullt och mer glädjefullt.

4 kommentarer:

Monica sa...

Wow, den boken skall jag spana in, så mycket klokhet!

Martin sa...

Boken är grym. Enkel och insiktsfull. Författaren är en mästare att på att se de stora smmanhangen i tillvaron. Jag kommer återkomma med fler inlägg om boken i min blogg.

Lillatroll sa...

Tack för tipset, blev mycket nyfiken på boken.

Martin sa...

Lillatroll: Det var längesedan jag lästa en bok med så sansade och positiva tankar.