fredag 5 mars 2010

Sorlet av röster blir starkare inom en

Personligen upplever jag att det blir enklare att leva för varje år som går. Saker och ting blir mer proportionerliga och nyanserna fler vilket berikar mitt liv. Och man har alltid sina minnen att falla tillbaka på. Det blir också lättare att skratta åt sig själv. Det känns förtröstansfullt. Göran Greider är inne på samma spår. I en intervju konstaterar han följande:

Jag har/.../ i olika dikter hyllat att bli äldre. Man har ju mer inom sig. Det är ju trösten, för varje år som går blir sorlet av röster starkare inom en. Man kan sitta på verandan och inte göra nåot, bara tänka. Man blir lite lugnare och inte lika uppjagad.

4 kommentarer:

Malin sa...

Ordfront? Han är med där i senaste numret som jag inte hunnit läsa än. Han brukar ha bra saker att säga, som du :)

Martin sa...

Tack Malin och för alla dina kommentarer. Önksr att jag vore bättre på att även kommentera dina blogginlägg. Greiders Fucking Sverige rekommenderas. Där tar han ett landsortsperspektiv på Sverige, något vi sällan får ta del av i denna storstadsfixerade tid.

Monika sa...

själv äldre kvinna 52 år snart 53, men att jag framhåller att jag är gammal väcker mycket kommentarer, de flesta säger till mig; du är väl inte gammal. Jag går inte med håven när jag säger det, jag känner mig äldre, tröttare, orkar inte så mycket och vill inte heller orka så mycket. Jag vill ha rätt att känna mig gammal och vara det. Men det är svårt, för det är ung man ska vara. Jag får dessutom höra att jag att, TYP, mitt utseende är (fortfarande?) ok.. att jag inte ser gammal ut, fastän jag då är helt gråhårig.. märkligt detta.. intressant blogg det här. första gången jag kom i kontakt med den ska läsa mer sedan. Du gillar Himmel över Berlin såg jag. herregud vilken film helt underbar.. hej från Monika

Martin sa...

Monika: Tack för öppenhjärtiga ord! Utseende- och ungdomsfixeringen i vår tid tycker jag är mycket tröttande. Jag vill gärna se andra berättelser om hur vårt samhälles bör ordnas i framtiden där det finns plats för alla generationer. Och visst är Himmel över Berlin en underbar film. Åker förresten till Berlin i maj...