tisdag 7 maj 2013

Naturen välkomnar dig med öppna armar

Så här års, när ljuset, värmen, ljuden och dofterna återvänder, lämnar vi gärna hus och hem för att njuta av blommor och blader ute i naturen. Många upplever att de kommer hem i en djupare existensiell mening. Min vän Jennie Hallquist har uttryckt detta i en så målande bild:

Jag känner mig hemma i naturen. Det är som att komma hem till en familj som vet allt om dig, men välkomnar dig ändå med öppna armar och fyller dig med känslan att du kan vara dig själv fullt ut.

Jag tänker på ordet nåd, på det villkorslösa accepterandet av oss som personer, med alla våra förtjänster, med alla våra fel och brister. Likt sanna vänner träder naturen och dess organismer oss till mötes. De finns alltid där vid vår sida, vad som än händer i livet. I detta ligger en stor förtröstan.

6 kommentarer:

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Lycka är att ha egen lite trädgård och försöka vara sams med den... få så mycket biologisk mångfall att fienderna blir färre. Själv har jag aldrig använt gifter eller konstgödsel, har nästan aldrig skadedjur eller skukdomar (utom sniglar :(

Martin sa...

Låter härligt! Trädgåden är ju också i högsta grad natur. :-)

Mia sa...

Det var vackert uttryckt!

Naturen är en återhämtningsstation för mig på många sätt. Att vistas vid havet och lyssna på vattnets rörelse, oavsett årstid är rogivande. Att vandra i skog och mark är både nyttigt och ger mig känsla av "gött att leva"....

Martin sa...

Ja, för mig går stressnivån ner ute i naturen och mina tankar får en större skärpa. :-)

LissenTo sa...

Så är det, ur naturen kan man hämta mycket kraft och energi. Tänker så bra där!

Ha en fin vecka. // Lissen

Martin sa...

Tack detsamma! :-) Jag naturen gör något med oss, påverkar oss i en positiv riktning.